Giulia Homs (met megafoon) spreekt de actievoerende studenten bij het stadhuis in Wageningen toe.
Volledig scherm
Giulia Homs (met megafoon) spreekt de actievoerende studenten bij het stadhuis in Wageningen toe. © DG/Eric Wijnacker

Studenten protesteren bij gemeente Wageningen voor betere huisvesting

WAGENINGEN - Bijna dertig studenten voerden maandagavond, voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering, een rustige actie voor betere huisvesting van studenten in Wageningen. 

,,Er zijn te veel studenten die hier wel heel graag willen wonen en dat niet kunnen. De kamernood is hoog en dat neemt de komende jaren nog eens fors toe'', zegt Giulia Homs, voorzitter van Student Alliance Wageningen. Het was een gecombineerde actie van Student Alliance en Connect Wageningen, de jongerenpartij in oprichting van Mark Reijerman in Wageningen. 

Homs: ,,Vanavond wordt er in de gemeenteraad gesproken over plannen om 1.400 studentenkamers te bouwen in Wageningen. Dat is heel noodzakelijk en welkom, maar ook dan zijn we er nog niet. Er is berekend dat er over een paar jaar 2.200 extra studentenkamers nodig zijn.'' 

Er was onder meer een kampeertentje geplaatst bij de entree van het stadhuis; ,,Er zijn nog steeds studenten die nu nog op de camping wonen. Soms in een tent.'' Student Alliance en Connect Wageningen willen in de komende jaren aandacht blijven vragen voor studentenhuisvesting. In Wageningen zelf, want daar gaat de voorkeur van de studenten sterk naar uit.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei