Campus Plaza in Wageningen, een van de laatste nieuwbouwprojecten voor studenten.
Volledig scherm
Campus Plaza in Wageningen, een van de laatste nieuwbouwprojecten voor studenten. © Tamara Reijers

Studenten vragen Wageningen en universiteit om hulp voor kamers

WAGENINGEN - Elke student die in Wageningen wil wonen moet dat ook kunnen. Met die klemmende oproep richten Wageningse studentenorganisaties zich tot de gemeenteraad en Wageningen UR. Vooral Nederlandse studenten lijken de dupe.

Directe aanleiding is het besluit van studentenhuisvester Idealis om komend studiejaar 1.000 kamers op voorhand  te reserveren voor buitenlandse studenten. ,,Dat is slecht nieuws voor Nederlandse studenten die hier willen komen wonen. En dus ook voor de studentenverenigingen'', zegt voorzitter Oscar Versteeg van Wagenings Studentenvereniging Ceres. ,,Wij zeggen dus: Wageningen University en gemeenteraad; neemt uw verantwoordelijkheid!''

1000 kamers

Quote

Partijen moeten Nederland­se studenten in Wageningen sterker vertegen­woor­di­gen

Oscar Versteeg, Ceres

Ceres heeft samen met de andere verenigingen K.S.V. Franciscus en SSR-W en studentenraadspartij VeSte een brief gestuurd naar zowel de universiteit als de gemeenteraad. Naar aanleiding van de veelbesproken 5% maatregel (in Wageningse woonstraten buiten het centrum mag niet meer dan 5 procent van de woningen in gebruik zijn voor kamerbewoning) én de aankondiging dat Idealis in samenspraak met de universiteit 1000 kamers reserveert voor internationale studenten. Versteeg wil actie:,,Tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen wordt het tijd dat er partijen opstaan die de Nederlandse student in Wageningen sterker vertegenwoordigen”.

Hels karwei

Met de invoer van de International Bachelor voor jonge studenten en de alsmaar groeiende stroom van studenten staat het vast dat ook volgend jaar de zoektocht naar een kamer voor veel Nederlandse studenten een hels karwei zal worden. 

Dat het voor studenten van toevoegde waarde is om in Wageningen te wonen spreekt voor zich, vinden de studenten. De studentenorganisaties vragen de gemeenteraad dan ook een passende oplossing te bieden. In samenwerking met de universiteit, die misschien grond beschikbaar kan stellen voor studentenhuisvesting.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei