Dit gebouw aan de Marijkeweg in Wageningen wordt in 2019 verlaten door de Vakschool Wageningen. Rechts de koksmuts die verhuist naar de overzijde.
Volledig scherm
Dit gebouw aan de Marijkeweg in Wageningen wordt in 2019 verlaten door de Vakschool Wageningen. Rechts de koksmuts die verhuist naar de overzijde. © Google Streetview

Tweehonderd studentenkamers op plek Vakschool Wageningen

WAGENINGEN - Er is ruimte om tweehonderd studentenkamers te bouwen op het terrein van de Vakschool Wageningen aan de noordzijde van de Marijkeweg. Voorwaarde is wel dat er een oplossing komt voor de massale stroom fietsers.

De Vakschool Wageningen van het Rijn IJssel College breidt uit aan de zuidzijde van de Marijkeweg en wil in 2019 het terrein aan de noordzijde, bekend van de grote koksmuts op de voorgevel, verlaten. De Vakschool heeft overigens al aangegeven dat die beeldbepalende koksmuts (die verwijst naar de horeca- en bakkersopleidingen) mee gaat verhuizen naar de zuidzijde.

Sloop

Het Wageningse college wil meewerken aan de sloop van de huidige bebouwing, omdat het niet voor de hand ligt dat er andere gegadigden zijn om van die specifieke gebouwen gebruik te maken. Na de sloop zou er dan ruimte zijn voor de bouw van 200, vanzelfsprekend duurzame, studentenkamers. 

Complicerende factor voor dit bouwplan is wel de enorme stroom aan studenten die met name tijdens de ochtendspits van Wageningen-west naar de Campus rijdt. Er wonen al heel veel studenten in de grote complexen aan de Marijkeweg en Haarweg. Dat heeft onder meer tot gevolg dat de vele fietsende studenten, die voorrang hebben op de rotonde Marijkeweg/Kortenoord Allee, files veroorzaken voor het doorgaande autoverkeer. Als er straks 200 studenten bijkomen dreigt het probleem toe te nemen. Het college heeft de initiatiefnemers voor de nieuwbouw gevraagd om met een oplossing te komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei