Een ochtend in Wageningen, met voornamelijk studenten. Hier het kruispunt Churchillweg, Nijenoord Allee en Bornsesteeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ochtend in Wageningen, met voornamelijk studenten. Hier het kruispunt Churchillweg, Nijenoord Allee en Bornsesteeg. © Tamara Reijers

Veel buren van Kirpestein vrezen naar binnen starende studenten

WAGENINGEN - Er zijn 77 reacties ingediend op het plan 128 studentenkamers te bouwen op het braakliggende Kirpesteinterrein langs de Ritzema Bosweg in Wageningen. De oorspronkelijke plannen zijn als gevolg daarvan op enkele punten aangepast en worden deze maandag besproken in het stadhuis.

In ieder geval zijn er aanpassingen nodig aan de wieken van de nabijgelegen molen De Vlijt. Pas als er toestemming is voor de aanpassing van de wieken, die zo meer wind zouden moeten kunnen vangen, kan er gebouwd worden, zo is nu vastgelegd. De molen moet voldoende wind kunnen blijven vangen om rendabel door te kunnen blijven draaien. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei