Straatbeeld in Nieuw Kortenoord. In toekomstige nieuwbouwwijken in Wageningen moeten meer huurwoningen komen
Volledig scherm
PREMIUM
Straatbeeld in Nieuw Kortenoord. In toekomstige nieuwbouwwijken in Wageningen moeten meer huurwoningen komen © Tamara Reijers

Wageningen wil veel meer nieuwe huurwoningen

WAGENINGEN - Het accent bij toekomstige grotere nieuwbouwplannen in Wageningen moet vooral op huurwoningen komen te liggen. Het college wil dat er bij grotere nieuwbouwprojecten, met meer dan 30 huizen, voortaan minimaal 60 procent huurwoningen komen.

 De gemeente wil meer grip krijgen op de woningmarkt omdat in de voorbije jaren niet altijd gebouwd is waar de meeste vraag naar is. Zo zijn er verhoudingsgewijs veel relatief dure koopwoningen gebouwd terwijl de vraag naar huurwoningen nog groter is. Daarbij gaat het in de helft van de gevallen om sociale huurwoningen, de overige 50 procent van de nieuwe huurwoningen moet gebouwd worden voor de zogeheten middenhuur (tussen 710 en 900 euro per maand). Naar die middenhuur is veel vraag in Wageningen, maar het huidige aanbod is zeer gering. Vooral kenniswerkers die een paar jaar in Wageningen komen werken zijn vaak op zoek naar dergelijke woningen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei