Warm water van Parenco naar 5.450 huizen in Wageningen

VIDEOWAGENINGEN/RENKUM -  Warm water dat vrijkomt bij het productieproces van papierfabriek Parenco in Renkum wordt mogelijk gebruikt om 5.450 huizen in Wageningen te verwarmen. Het water wordt dan niet meer in de Rijn geloosd of als stoom via de schoorstenen uitgeblazen. Verder onderzoek moet dit jaar aantonen of het betaalbaar is.

,,Het helpt allemaal mee om ons van het gas af te krijgen en Wageningen in 2030 kilmaatneutraal te laten zijn‘’, zegt wethouder Anne Janssen. ,,Als er warm water via een buis vanuit Parenco naar Wageningen kan stromen dan hebben we straks in duizenden huizen geen gasgestookte centrale verwarming meer nodig.’’ Een eerste voorlopig onderzoek heeft geleerd dat zo'n duurzaam warmtenet in principe 'kansrijk‘ is. Elders in Nederland werkt een soortgelijk systeem al.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei