Volledig scherm
© Herman Stöver

Wie mag waar wonen in Wageningen?

WAGENINGEN - Studenten? Ouderen? Gezinnen? Of starters op de woningmarkt? Voor wie kiest de gemeenteraad bij de komende woningbouwplannen in Wageningen? De raad laat zich graag adviseren, iedereen mag volgende week maandag mee komen praten.

Wageningen telt officieel 38.500 inwoners en de verwachting is dat dat in de komende jaren gaat toenemen tot ruim boven de 40.000. Maar betekent dat meer hoogbouw, het bebouwen van open ruimtes in de bebouwde kom of moet er toch ergens geknabbeld gaan worden aan de groene ruimte rond Wageningen? 

Kamerverhuur

Vooral de spanning over het huisvesten van de groeiende studentenstroom versus de huisvesting van andere Wageningers houdt de gemoederen bezig. Dat speelt zeker in de binnenstad, maar ook in andere wijken worden reguliere woningen regelmatig gebruikt voor kamerverhuur.

Op maandagavond 17 december organiseert de gemeente Wageningen in het stadhuis een bijeenkomst over de woningmarkstrategie.  Iedereen die interesse heeft in het woonbeleid in Wageningen is welkom om mee te praten. Aanmelden kan tot 12 december via een mail aan: cindy.van.soest@wageningen.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei