Volledig scherm
De Graafschap-trainer Henk de Jong. © Lars Smook/Pro Shots

De Jong: Derby tegen Go Ahead leeft enorm

DOETINCHEM - De Graafschap-trainer Henk de Jong houdt zondag (14.30 uur) in de beladen derby in de eerste divisie bij Go Ahead Eagles zo goed als zeker vast aan de basiself van de laatste weken. Daryl van Mieghem, die vorige week tegen Helmond Sport (1-0 zege) nog met griepverschijnselen op de bank begon, keert terug in de aanval. Dat gaat ten koste van Sjoerd Ars.

De Jong merkt dat er veel spanning op het duel zit. ,,Het leeft enorm’’, zegt de Friese coach. ,,Bij de spelers, maar ook onder de supporters. Zo hoort het ook. Als er in zo’n duel geen leven zit, hoef je het ook geen derby te noemen. Ik denk dat de supporters nog wel iets voor ons in petto hebben.’’ De Doetinchemse club wordt in Deventer gesteund door 400 fans.

De Graafschap staat momenteel zevende op de ranglijst, het tegenvallende Go Ahead is de nummer zeventien van de ranglijst. ,,Maar dat zegt in zulke wedstrijden niets. Het komt aan op strijd, we moeten op het scherpst van de snede spelen. We kunnen met een overwinning een gouden slag slaan’’, weet De Jong, die verwacht dat het duel op natuurgras ondanks de kou gewoon doorgaat.

Kou

,,Go Ahead doet er (met veldverwarming en een speciaal afdekdoek, red.) van alles aan om het veld bespeelbaar te maken. Wij hebben deze week vanwege de kou iets korter getraind, maar dat past ook in ons trainingsschema. Maar de scherpte was fantastisch, we moeten zondag gas geven.’’

Een tegenvaller bij De Graafschap is de slepende knieblessure van Anthony van den Hurk. De spits, die deze week weer met de groep meetrainde, heeft opnieuw een tegenslag te verwerken gekregen. De Jong: ,,Ontzettend zonde, vooral voor die jongen zelf. De dag na de training had hij toch weer een reactie. Ze kunnen er nog niet de vinger opleggen wat er precies aan de hand is.’’

Vermoedelijke opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve, Diemers, Klaasen; Van Mieghem, Serrarens, Tissoudali.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.