Volledig scherm
De Graafschap en Go Ahead Eagles leven al jaren op gespannen voet. © W Vzoeren

Relatie Go Ahead en De Graafschap al sinds 2015 zeer gespannen

DEVENTER - De rellen na afloop van Go Ahead Eagles-De Graafschap (0-4) waren zondag niet eens zo verwonderlijk. De sfeer tussen fans van beide clubs is al jaren zeer slecht.

In 2015 ging het voor eerst goed mis. De Graafschap won drie jaar geleden in de halve van de finale van de play-offs van Go Ahead, zodat de club uit Deventer degradeerde. De wedstrijd op de Adelaarshorst (0-1 voor De Graafschap) moest destijds tijdelijk stil gelegd worden omdat enkele fans van Go Ahead Eagles het veld betraden. Na afloop moest de ME ter paard ook enkele charges uitvoeren op het plein achter het stadion.

In 2016 liep het nog veel erger uit de hand. Toen troffen beide clubs elkaar in de finale van de play-offs. Na de eerste wedstrijd in Deventer (4-1 winst voor Go Ahead) werden supporters van De Graafschap belaagd. Op 16 mei, tijdens de return, werd het 1-1, promoveerde Go Ahead en degradeerde De Graafschap. De spelers van de Eagles werden na afloop, toen ze een feestje vierden voor het vak met uitfans, belaagd door supporters van De Graafschap. Het kwam de Doetinchemmers op een forse geldboete te staan en ook moest de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport zonder publiek worden afgewerkt.

Zondagmiddag namen enkele fans van Go Ahead revanche door het veld te bestormen na afloop en de confrontatie te zoeken met spelers van De Graafschap. Stewards en politie in burger voorkwamen dat er gewonden vielen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.