Volledig scherm
Rob Dieperink komt terug op het veld na de staking van de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap. © ProShots

Supporters De Graafschap jagen Eagles-fans op stang met fabeltje over scheids

DOETINCHEM - Ultra DTC, een supportersaccount van De Graafschap op Twitter, heeft de fans van Go Ahead Eagles aardig op stang weten te jagen met een fabeltje over scheidsrechter Rob Dieperink. De Borculose arbiter, die gisteren de fluit hanteerde bij Go Ahead Eagles - De Graafschap (0-4), zou in het verleden hebben staan juichen op de Spinnekop. Dat is het vak met de meest fanatieke De Graafschap-supporters op De Vijverberg. Het blijkt om een grap te gaan.

Nadat bekend werd dat Dieperink door de KNVB was aangesteld als scheidsrechter in de beladen derby, slingerde Ultra DTC het volgende tweetje de wereld in: ‘Wel supermooi voor Rob, ik herinner me nog dat we met elkaar op de Spinnekop stonden te juichen. En dan nu ons cluppie fluiten! #cirkelrond #bijtwijfelpingel’, zo luidde de tweet die bij fans van Go Ahead Eagles tot de nodige ontsteltenis leidde.

Want hoe kon de KNVB in hemelsnaam een supporter van De Graafschap aanstellen in een wedstrijd tegen Go Ahead Eagles? Zo viel de verbazing in het Deventer kamp wel zo’n beetje samen te vatten.

De Deventer ploeg ging gistermiddag volledig kansloos ten onder tegen De Superboeren (0-4), maar daar had scheidsrechter Dieperink part noch deel aan. Hij hield zich op een paar schoonheidsfoutjes na keurig staande in de kolkende Adelaarshorst, waar hij zich genoodzaakt zag om het beladen duel al binnen een minuut stil te leggen vanwege het vuurwerk dat door supporters van Go Ahead op het veld werd gegooid.

Dat was nog kinderspel bij de taferelen na zijn laatste fluitsignaal. Dat spelers van De Graafschap op de vlucht moesten voor supporters van Go Ahead, maakte de arbiter niet meer van dichtbij mee. ,,Toen zat ik al binnen, dus daar kan ik verder geen oordeel over vellen.”

Onzin

Dat kon hij wel over ‘het gedoe’ rond zijn aanstelling. Supporters van Go Ahead waren bang dat hij met zijn vermeende De Graafschap-verleden een beslissende rol zou spelen ten nadele van de Deventer ploeg. ,,Maar ik kan iedereen verzekeren dat ik nooit op de Spinnekop heb gestaan. Ik ben nooit fan geweest van welke club dan ook. Het is echt onzin en verzonnen door supporters van De Graafschap.”

Door Ultra DTC dus. ,,We wilden kijken of we de supporters van Go Ahead om de tuin konden leiden. Tot onze hilariteit is dat aardig gelukt”, aldus de verklaring vanuit het supportersaccount. ,,Maar het is nooit onze bedoeling geweest om de scheidsrechter hiermee in de problemen te brengen.”

Dieperink: ,,Het is een ludieke actie, maar ik word er wel de dupe van. Toch heeft het me verder niet echt geraakt. Ik heb me gewoon normaal op deze wedstrijd voorbereid.”

In het midden

Maar dan nog; was het überhaupt verstandig van de KNVB om een Achterhoeker aan te stellen voor de beladen derby tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap? ,,Ik woon 28 kilometer van Doetinchem vandaan en 32 kilometer van Deventer. Keurig in het midden dus’’, schetst de Borculoër. ,,Daar komt bij dat ik het juist als een pluspunt zie dat ik bekend ben met de sentimenten die leven bij deze clubs. Dan voel je een wedstrijd als deze alleen maar beter aan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.