Volledig scherm
Spelers van De Graafschap vluchten naar binnen. © Pro Shots

'Uitpubliek niet weren bij volgend duel tegen Eagles'

DOETINCHEM - De Graafschap en Go Ahead Eagles willen ook in de nabije toekomst publiek in het uitvak toelaten.

Het duel Go Ahead Eagles-De Graafschap (0-4) in de eerste divisie liep zondagmiddag volledig uit de hand toen supporters van de thuisclub uit Deventer na afloop het veld betraden en de confrontatie zochten met spelers van De Graafschap.

Het was een kopie van twee jaar geleden toen feestvierende spelers van Go Ahead Eagles door Doetinchemse fans werden belaagd op het veld van De Vijverberg.

,,Ik heb contact gehad met Edwin Lugt (voorzitter Go Ahead Eagles, red.) en we vinden beiden dat er ook in de toekomst publiek van beide clubs mee moet kunnen gaan naar uitwedstrijden'', stelt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap. ,,Wel moeten we de supporters weren die het verpesten voor de anderen.''

,,Dat het wel goed kan gaan bleek tijdens de eerste wedstrijd dit seizoen in Doetinchem'', vervolgt Ostendorp. ,,Toen is er niets gebeurd.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.