Vanmiddag is opnieuw een tbs’er ontsnapt uit de Pompekliniek in Nijmegen.
Volledig scherm
Vanmiddag is opnieuw een tbs’er ontsnapt uit de Pompekliniek in Nijmegen. © Paul Rapp

Tbs’er gaat er tijdens verlof in Nijmegen vandoor, man nog voortvluchtig

NIJMEGEN - Vanmiddag heeft opnieuw een tbs’er die vastzit in de Pompekliniek in Nijmegen tijdens begeleid verlof de benen genomen. Even voor vier uur is een Burgernetmelding uitgegaan, een uur later heeft die oproep nog niets opgeleverd.

De woordvoerder van het Landelijk Parket adviseert de voortvluchtige niet zelf te benaderen, maar contact te leggen met de politie. Waarvoor de man vastzit in de Pompekliniek is niet bekendgemaakt.

De blanke man zou op dit moment per fiets (met fietstassen) of te voet onderweg zijn. Het gaat om een man van 1.87 meter met fors postuur, donkerblond dun haar en een bril, spijkerbroek en zwarte jas. De man heeft mogelijk een rugzak bij zich. Volgens het kaartje dat bij het Burgernetbericht staat, is de man er vandoor gegaan op de Newtonstraat, aan de rand van de wijk Grootstal.

Recent namen ook al twee tbs’ers van de Pompekliniek de benen. Begin september ontsnapte een man via een raampje van de kliniek. Hij werd twee uur later opgepakt bij zijn vriendin in Groesbeek. Op 13 september ging een tbs’er er op de fiets vandoor. Ook hij was met begeleid verlof. Hij werd nog gezien in Gennep, maar werd later opgepakt op een camping in Zeeland.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.