Volledig scherm
Sauna Berendonck © Johan Van Brandenburg

Bouw omstreden megasauna in Wijchen kan beginnen

UPDATEALVERNA/ DEN HAAG - De bouw van het saunacomplex in recreatiegebied De Berendonck in Alverna (Wijchen) kan beginnen. De Raad van State heeft de bezwaren van tegenstanders van deze voorziening afgewezen.

Dat is woensdagmorgen bekend geworden. 

Technische kwesties

De Gelderse Milieufederatie en Das en Boom behoorden tot de tegenstanders. Eigenaar van het gebied Leisurelands heeft al bomen gekapt en wegen aangelegd op het terrein waar de sauna zou moeten komen. Volgens directeur Eric Droogh zijn alle benodigde vergunningen namelijk al binnen.  De nu gewonnen Raad van State-zaak ging volgens hem alleen nog om 'louter technische' kwesties. 

Einde

Alex de Meijer van de Gelderse Natuur- en Milieufederatie was een van de belangrijkste tegenstanders. Hij bevestigt dat deze uitspraak betekent dat de strijd definitief verloren is. Het is het einde van en jarenlange (juridische) strijd die begon in 2016.

De nabijgelegen sauna Oase in Nederasselt denkt dat door Thermen Berendonck sauna's in de regio het moeilijk gaan krijgen. Zelf heeft Oase uitgebreid en gemoderniseerd in afwachting van de komst van de grote concurrent.

Volledig scherm
Thermen Soesterbeg is het voorbeeld voor de saunacomplex in De Berendonck. © Thermen Bussloo

Maas en Waal