Volledig scherm
Enkele essen zijn al gekapt. Foto: DG

'Kap voor sauna in Berendonck niet uit te leggen'

ALVERNA - Het kappen van bomen voor de bouw van een wellnesscentrum in recreatiegebied De Berendonck in Alverna moet onmiddelijk stoppen. Dat vinden de Gelderse Natuur en Milieu Federatie en natuurvereniging IVN Rijk van Nijmegen.

Volgens hen is het weghalen van bomen op een terrein van zo'n vier hectare 'niet uit te leggen', omdat het nog niet 100 procent zeker is dat Thermen Berendonck ook echt wordt gebouwd.

In beroep
De organisaties willen dat de gemeente Wijchen en de minister van Economische Zaken direct maatregelen nemen tegen de, in hun ogen onrechtmatige, bomenkap. De organisaties zijn in beroep gegaan tegen de goedkeuring die de hoogste bestuursrechter, de Raad van State, heeft gegeven aan de komst van Thermen Berendonck. De bouw is dus nog niet onomkeerbaar, stellen ze.

Essen
Afgelopen maandag kondigde directeur Erik Droogh van gebiedseigenaar Leisurelands aan dat nog vóór eind dit jaar alle bomen zullen zijn gekapt. Eerder deze maand zaagden hij en directeur Hans Dolman van Thermen Bussloo (het moederbedrijf van Thermen Berendonck) persoonlijk al enkele essen om.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement