Volledig scherm

Nieuw Dukenburgs protest tegen bouw sauna in De Berendonck

NIJMEGEN - Bewoners van het Nijmeegse stadsdeel Dukenburg gaan een nieuwe poging wagen de bouw van een sauna in recreatiegebied De Berendonck tegen te houden. Bezwaren gelden het gebouw, maar ook het aanleggen van een asfaltweg van meer dan een kilometer lang.

Die weg komt te lopen door een gedeelte van het recreatiegebied waar nog geen autoverkeer is toegestaan. Bezoekers kunnen dan hun auto parkeren voor de deur van de sauna. "We hebben de nieuwe tekeningen gezien en zijn ons kapot geschrokken", zegt Greet Goverde namens de nieuwe werkgroep Berendonck. "Ongestoord fietsen is er niet meer bij. Kinderen kunnen niet meer zonder gevaar alleen door het gebied lopen."

Tekst gaat onder afbeelding verder.

infographic vanRossumDesign | bron: Leisurelands

Verzet
De werkgroep inventariseert het verzet in Dukenburg. De inrichtingsplannen zijn na eerdere protesten aangepast op last van de Raad van State. 

Groen
De plannen zijn opgesteld door het recreatieschap in samenspraak met sauna-exploitant Thermen Bussloo. Volgens directeur Erik Droogh van Leisurelands wordt er alles aan gedaan om het gebied zo groen mogelijk te houden. Volgens hem zal het aantal auto's beperkt blijven, omdat naar verwachting veel bezoekers niet met de auto komen.

Bezwaren
Omdat De Berendonck op Wijchens grondgebied ligt, is het voor de Wijchense gemeenteraad makkelijk om bezwaren van inwoners van Dukenburg terzijde te schuiven. De nieuwe tekeningen worden voor de zomer voorgelegd. 

Volledig scherm
Illustratie: Thermen Berendonck