Volledig scherm
Myron van Dijk, winnaar van de Tipruriek van vorig seizoen. © Ed van Alem

Tiprubriek: ‘Meestervoorspeller’ Myron van Dijk gokt verkeerd bij eigen team

VELP - Myron van Dijk zette in november de toon met zijn score van dertien punten in de Tiprubriek. Niemand kwam er vervolgens meer overheen. De voetballer van SCV’58 is zodoende de winnaar van de wekelijkse voetbaltoto van De Gelderlander.

Van Dijk voorspelde liefst drie van de tien duels volledig goed (wat drie punten per voorspelling opleverde). De 25-jarige linksvoor van de vijfdeklasser uit Velp voorspelde daarnaast bij nog vier wedstrijden de toto correct (dat leverde hem steeds één punt op).

Bij drie wedstrijden zat hij ernaast. ,,Je kunt je nog zo goed inlezen, het blijft een loterij waarbij je toch ook een beetje geluk moet hebben”, reageert Van Dijk.

Serie A

Toch heeft hij er een neusje voor. De inwoner van Grave blijkt dit seizoen een meestervoorspeller. De Tiprubriek is namelijk niet de enige voetbaltoto die hij onlangs won. Bij een vriendengroep voorspelde hij de eindstand van de Italiaanse Serie A het beste. Het leverde hem een groot deel van de inleg op (5 euro per persoon). ,,Ik doe niet eens zo vaak mee met zoiets. Een WK-poule wel. Maar ik volg het voetbal op de voet, dat scheelt.”

Voor zijn voorspellingen van de tien regionale amateurwedstrijden verdiepte hij zich in alle competities en riep hij waar mogelijk hulp in. Zo vroeg hij goede vriend Jurre Grotenhuis hoe de zaken bij diens club JVC Cuijk ervoor stonden. Een tip van een studievriend over Milsbeek bleek minder waardevol.

Verkeerd gegokt

Misschien had zijn score wel hoger moeten uitvallen. Van Dijk gokte dat zijn ploeg SCV op eigen veld van het sterke Gassel met 2-1 zou winnen. Dat gebeurde niet (1-2). Of hij dat niet had kunnen weten? Van Dijk: ,,Ik zou het nu opnieuw zo voorspellen.”

Eindstand Tiprubriek 2017/2018:
1. Myron van Dijk (SCV’58) 13 punten
2. Noud van der Wielen (Constantia) 10
Melvin van Lankveld (Toxandria) 10
4. Jordy Hurkens (Estria) 9
5. Sjors Broenland (JVC Cuijk zat.) 8

Overige voorspellers seizoen 2017/2018: Harm de Kleijne (Menos), Frits Lucassen (SSS’18) beiden 7; Tim Derickx (Sambeek), Robin Angenendt (VCA), Math van der Straaten (De Willy’s), Thijn Hermsen (Heijen), Rob Janssen (Vitesse’08) allen 6; Aldair Rodrigues (GVV’57), Daan Albers (Volharding), Guido Sprengers (Gassel), Tom Meijer (Hapse Boys), Stef Janssen (Holthees) allen 5; Sebe van Huisseling (SES), Ruud Janssen (Holthees), Martijn Moers (De Zwaluw) allen 4; Giel Loeffen (Achates) 3; Tom Gerrits (Juliana Mill), Tom Verheijen (SC St. Hubert) beiden 2.

Spelregels Tiprubriek:
Voor elke exact juist voorspelde uitslag krijgt een deelnemer 3 punten. Het juist voorspellen van de toto (winst of gelijkspel) levert 1 punt op.

Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal