Sc Rheden wil via crowdfunding 160.000 euro inzamelen om de schade van de tornado van 4 juni te kunnen herstellen.
Volledig scherm
Sc Rheden wil via crowdfunding 160.000 euro inzamelen om de schade van de tornado van 4 juni te kunnen herstellen. © Screendump

Voetbalclub Rheden start crowdfunding om tornadoschade te herstellen

RHEDEN - Voetbalvereniging sc Rheden is een crowdfunding gestart om de schade te kunnen herstellen die op dinsdag 4 juni op het sportpark werd aangericht door de ‘Tornado van Rheden’. De club hoopt zo 160.000 euro bijeen te brengen.

De wervelwind richtte een ‘enorme ravage’ aan op Sportpark IJsselzicht aan de IJsselsingel in Rheden, meldt de club. Niet alleen de wind zorgde voor schade. Ook omgevallen bomen, rondvliegende takken en andere voorwerpen deden vernietigend werk.

Zo sneuvelde er een lichtmast, dug-outs werden weggeblazen of stortten in en het net opgeknapte kleedkamercomplex werd zwaar beschadigd. Meerdere muren liepen schade op en het dak waaide zelfs compleet weg. Een zeil houdt nu de elementen buiten. ‘Maar dat zal het niet lang houden!’, aldus de club.

Multifunctioneel complex

Omdat sc Rheden al plannen had voor een multifunctioneel complex (kosten 250.000 euro) wil de club nu meer dan alleen reparaties uitvoeren. De vereniging wil versneld aan de slag met die ideeën, maar heeft daar nu niet het geld voor. 

Crowdfunding moet de benodigde 160.000 euro opleveren. Wordt dat streefbedrag niet gehaald, dan zal het gedoneerde geld desondanks ten goede komen aan verbetering van de accommodatie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.