Volledig scherm
Dylan Groenewegen komt over de finish tijdens de vierde etappe van de Tour de France, een rit over 195 kilometer tussen La Baule en Sarzeau. © ANP

Balende Groenewegen: Met deze benen had ik moeten winnen

Dylan Groenwegen haalde met de vierde plaats in de etappe naar Sarzeau zijn voorlopig beste resultaat in deze Tour, maar kon daar niet tevreden over zijn. ,,Met deze benen moet je gewoon winnen", zegt hij bij de NOS. ,,Ik ben heel teleurgesteld dat het niet lukt."

De renner van Lotto-Jumbo bleef zaterdag in de openingsetappe nog steken op de zesde plaats en raakte een dag later achterop door een grote valpartij die vlak voor hem plaatsvond. Na beide ritten concludeerde hij toen weinig kracht in zijn benen te voelen.

,,De eerste twee dagen kon ik niet teleurgesteld zijn omdat ik gewoon niet goed genoeg was. Maar vandaag voelden de benen weer prima, eigenlijk zoals ze het hele jaar al zijn. Daar ben ik heel blij mee. Maar ik ben een winnaar en als het niet lukt dan baal ik. In de Tour doen zich niet veel kansen voor. Dus als je er een krijgt moet je die pakken. Dat heb ik vandaag gewoon niet gedaan."

Waar het in de door de Colombiaan Fernando Gaviria gewonnen sprint precies mis ging, kon Groenewegen niet zeggen. ,,Ik raakte wat ingesloten. En we hadden een mannetje minder in de voorbereiding op de sprint, omdat Amund (Grøndahl Jansen, red) hard was gevallen. Ik heb de beelden nog niet teruggezien. Maar ik had hier vandaag gewoon moeten winnen, punt."

Ploeggenoot Timo Roosen merkt dat Groenwegen steeds sterker wordt. ,,Vandaag was hij zeker beter, dat kon ik sowieso al zien. De manier waarop hij in de finale over die heuveltjes kwam en zich steeds naar voren knokte, bewees dat ook. Hopelijk wordt hij elke dag beter.''