'Zeg Rutte, bent u er ook voor de gewone man?'

VideoARNHEM - Wat bedoelt Mark Rutte eigenlijk als hij zegt dat Nederland een ontzettend gaaf land is? Gaaf voor de ‘zelfverrijkende elite’ of ook gaaf voor de gewone man? Is Jesse Klaver niet naïef over de gevaren van de radicale islam? Hoe gaat Sybrand Buma ervoor zorgen dat het leven in de Liemers nog draaglijk is als de auto’s er via de A15 dwars doorheen denderen?

Het zijn een paar van de vragen die binnenstromen voor de twaalf lijsttrekkers die vanaf 23 februari het kantoor van De Gelderlander bezoeken om zich te laten ondervragen over hun plannen voor Nederland. Ook jíj kan een vraag stellen.

Meer vragen zijn van harte welkom. Wilt u een lijsttrekker iets vragen, ga dan naar dg.nl/lijsttrekker en stel jouw vraag. De Gelderlander maakt een selectie uit die vragen. Op dezelfde pagina is het ook mogelijk om je aan te melden voor een van de bijeenkomsten. Alleen mensen die zich aangemeld hebben, kunnen de interviews met de lijsttrekkers bijwonen.

De eerste lijsttrekker komt over iets minder dan twee weken. Dat is Tunahan Kuzu, de leider van de nieuwe partij DENK.

Daarna komen achtereenvolgens Mark Rutte (VVD), Jesse Klaver (GroenLinks), Lodewijk Asscher (PvdA), Emile Roemer (SP), Kees van der Staaij (SGP), Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Jan Roos (VNL), Henk Krol (50Plus), Sybrand Buma (CDA) en Alexander Pechtold (D66).

Het volledige schema van de lijsttrekkersbezoeken is als volgt:
23 februari: Tunahan Kuzu, DENK
27 februari: Mark Rutte, VVD
28 februari: Jesse Klaver, GroenLinks
1 maart: Lodewijk Asscher, PvdA
2 maart: Emile Roemer, SP
3 maart: Kees van der Staaij, SGP
4 maart: Gert-Jan Segers, ChristenUnie
8 maart: Jan Roos, VNL
8 maart: Marianne Thieme, Partij voor de Dieren
9 maart: Henk Krol, 50Plus
10 maart: Sybrand Buma, CDA
11 maart: Alexander Pechtold, D66

Volledig scherm
© ANP

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.