Albert Heller verlaat het kantoor van De Gelderlander in Rhenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Albert Heller verlaat het kantoor van De Gelderlander in Rhenen. © Google Streetview

Als iets niet klopt, willen wij daarop aanspreekbaar zijn. Val journalisten dagelijks lastig

blogSoms vraag ik het me wel af: maakt het u lezers eigenlijk uit wie de krant maken? Doet het u iets dat niet ik maar iemand anders straks aan een bepaald bureau in een kantoor in Rhenen zit. 

Quote

Ik ben wel eens aangespro­ken op hoe ik aan de slag ging. En dat is goed

Albert Heller, De Gelderlander
Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Rhenen 16-02-2018 Chef redacteur Albert Heller iov Gelderlander Foto Raphael Drent
Volledig scherm
Rhenen 16-02-2018 Chef redacteur Albert Heller iov Gelderlander Foto Raphael Drent © Foto Raphael Drent

Misschien niet. Maar ik hoop van wel. Dat het uitmaakte wie u sprak, dat het uitmaakte wie u uw nieuws toevertrouwde. Gelukkig zie ik het zo nu en dan wel, zeker bij de collega’s die al lange tijd in dit gebied werken.

Dergelijke contacten ga ik zelf verlaten. Ik ga vertrekken en laat u een excellent opvolger na. Vanuit Nijmegen ga ik schrijven en hoop ik nog regelmatig in dit gebied te zijn om weer verhalen te maken.

Dat laatste zal voelen als thuiskomen. Want hoe het ook voor u voelde om met mij en mijn collega’s te werken, voor mij was het bijzonder dat juist in dit gebied te doen.  Een gebied met meer gezichten. Weids en stads, aangenaam en veelal groen. En een gebied met de mentaliteit: doe maar gewoon: dan doe je al gek genoeg.

Ik ben wel eens aangesproken op hoe ik aan de slag ging. En dat is goed. Dat mag u eigenlijk nog wel meer doen. En dat zeg ik niet om mijn opvolger en de collega’s te plagen. Dat zeg ik omdat het goed is. Omdat er nu wel eens dingen in de krant staan die een nuance verdienen die ze niet krijgen. Simpelweg omdat mensen, soms zelfs gemeenten de moeite niet nemen om ons te vertellen hoe het echt zit.

Recent stond het nog in een rapport van de provincie zwart op wit. Rond de nevengeul bij Varik stopten overheden met hun pogingen hun verhaal te vertellen. Het werd toch niet meer geloofd, was het idee. Ik hoop dat zoiets tot het verleden behoort. Als iets niet klopt, willen wij daarop aanspreekbaar zijn. U mag ons leren kennen. 

Dus weet ons te vinden. Wie er hier ook op de redactie werkt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei