Volledig scherm
PREMIUM
Oude producten van Schimmelpenninck Wageningen. © DG

Als Schimmelpenninck er nog was...

blogWageningen Schoon gaat zondag 2 september peuken rapen in de binnenstad. Ik vind het een mooi initiatief, net zoals ik de opschoonvaarten in onze stadsgracht toejuich. Ik ben beslist geen heilige maar rotzooi in de gracht gooien doe je gewoon niet. Bah.

Quote

Als Schimmel­pen­nin­ck zijn sigaren nog steeds in Wageningen zou maken, dan zou ik nog steeds een sigarenro­ker zijn

Eric Wijnacker, De Gelderlander
Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Zo draag ik evenmin bij aan de peuken op straat. Toen ik tiener was - inderdaad, dat is lang geleden - rookte ik wel eens een sigaretje, al was het maar om stoer mee te doen of leuke meisjes een beetje ervaren een vuurtje te kunnen aanbieden. Maar ik vond sigaretten roken eigenlijk niet lekker dus ben er toch snel mee gestopt. Ik heb er geen hekel aan roken aan overgehouden. Thuis zet ik voor gasten gerust een asbak op tafel en als ik een café bezoek wandel ik graag met rokers mee naar buiten om daar gezellig een gesprek voor te zetten. Ik ben dus een a- maar geen anti-roker, ik geloof in het gezegde dat een tevreden roker geen onruststoker is.

Het roken van sigaren heb ik wel wat langer volgehouden. Zeker toen in restaurants een goede maaltijd nog wel eens werd afgesloten met een lekker sigaartje deed ik graag mee. Soms denk ik wel eens:  als Schimmelpenninck zijn sigaren nog steeds in Wageningen zou maken, zoals het natuurlijk eigenlijk hoort, dan zou ik nog steeds een sigarenroker zijn. Want in sommige opzichten ben ik een redelijke lokale eigenheimer: er is voor mij geen lekkerder bier dan een Wagenings Blond. Dus ja, als de Stationsstraat nog steeds naar Schimmelpennincktabak zou ruiken, dan had ik er vast nog wel eens eentje opgestoken. Maar  sigarenpeuken zullen ze zondag maar weinig oprapen in de stad.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei