Volledig scherm
PREMIUM
Dansen voor 60-plussers is op veel plekken in Nederland. © Bert Beelen

Dans je de hele nacht met mij?

blogToen ik een jaar of 16 was, waagde ik mij wel op de dansvloeren bij Nolleke Prop en Arntz in Wageningen. Nu ik 60 en geen 16 meer ben, heb ik het plezier in dansen herontdekt.

Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Eric Wijnacker © Rafael Drent
Quote

Wij kijken naar een soepel bewegende vrouw, zij moeten het doen met het zicht op een zwoegende, harkerige man

Als tiener dacht ik dat iemand van 60 stokoud was. Daar denk ik nu heel anders over, al maak ik mij geen illusies over hoe een huidige 16-jarige tegen mij aankijkt. Maar destijds dacht ik: tsjonge, als je 60 bent, als je zo gezegend bent dat je dat mag halen, zijn je uitjes misschien een voetbalwedstrijd op de Wageningse Berg, klaverjassen bij je ouders en met je kleinkinderen naar Ouwehand.

Helaas kunnen die eerste twee dingen nu niet meer, maar er blijkt nog zoveel meer dat het leven van een 60-jarige nog niet als een nachtkaarsje uit laat doven. Vaak uit eten, met fijne mensen in een café vertoeven en lekker wandelen tot je een ons weegt (okay, in duizendvoud dan): het kan. En nog ongeloofwaardiger voor de 16-jarige van 44 jaar geleden: tot diep in de nacht dansen.

Zoals zaterdag bij Onze Generatie Draait Door in De Wilde Wereld. Sowieso een warm bad, omdat ik daar ooit op de Cuneraschool zat. Een beetje ritmisch bewegen op Le Freak van Chic en Sex Machine van James Brown kunnen mijn stramme spieren nog wel aan, dansend eer betonen aan My Generation van The Who is lastiger.

Het viel weer op dat mannen veel minder mooi dansen dan vrouwen. Wat dat betreft boffen we: wij kijken naar een soepel bewegende vrouw, zij moeten het doen met het zicht op een zwoegende, harkerige man. Zoals James Brown zong: ‘It’s a man's world, but it would be nothing without a woman or a girl’. Er is in 44 jaar niet veel veranderd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei