De Wageningse hei.
Volledig scherm
PREMIUM
De Wageningse hei. © DG/Arnold Winkel

De Wageningse hei en natuur in het stadion

blogMaandag komt het uit. Is de man of vrouw die aan de Oranjelaan in Wageningen langs komt om de voordelen van een traplift aan te prijzen een serieuze zaak of een mogelijk gevaarlijke oplichter? 

Quote

Als de Wageningse heide bloeit, is hij wel net zo mooi als de Edese

Arnold Winkel, De Gelderlander
Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Arnold Winkel
Volledig scherm
Arnold Winkel © Rafael Drent

Of een 1 aprilgrap. We gaan het zien. Ik houd het op het laatste, maar de kwestie was wel een mooie aanleiding om weer eens een bezoekje te brengen aan een van de bijzonderste straatjes van Wageningen. De huizen werden er kort na de Tweede Wereldoorlog voor de tijdelijkheid gebouwd, maar staan er nog steeds. O ja, in het kader van de 1 aprilgrap, ze hebben geen trap.

Onmiddellijk naast het bijzondere straatje, ligt ook een bijzonder stukje natuur: het enige heideveld van Wageningen. Elke keer als ik er kom, verbaas ik me dat het daar ligt. Een stukje hei ter grootte van een kwart voetbalveld. Je verwacht het er gewoon niet. Hei hoort bij Ede en niet bij Wageningen. Als de Wageningse heide bloeit, is hij wel net zo mooi als de Edese. Maar er is een groot verschil, je kunt er heel rustig in je eentje van genieten. Ik heb er nog nooit iemand gezien. Kom daar in augustus maar eens om op de Edese heides.

Een stukje hoger op de Wageningse Berg ligt natuurlijk stadion De Wageningse Berg. De vroegere thuishaven van FC Wageningen is in verval, maar de grasmat is perfect. Sommige mensen willen  het stadion teruggeven aan de natuur, want het ligt in beschermd natuurgebied. Zaterdag ontdekte ik dat dit niet kan. Op de grasmat zag ik twee grote lijsters lopen. Die zie ik niet elke dag. Bijzondere natuur, zou ik zeggen. Dus behouden die grasmat. En het stadion er omheen natuurlijk ook.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei