Volledig scherm
PREMIUM
Een parkeerzone in Wageningen © Harold Schuil/DG

De wildvreemden met hun blikken monsters

BLOGWAGENINGEN - Parkeren en Wageningen, het blijft een ongelukkige combinatie. Zou het komen doordat sommige Wageningers die blikken monsters zo hardvochtige haten dat ze weigeren er fatsoenlijk en logisch beleid voor te maken? Of is het flagrante onkunde doordat de bakfietsers die de regels maken, zelf geen auto hebben en het gewoon niet begrijpen?

Ik woon vlak bij het centrum in een gebied waar sinds kort een parkeervergunning nodig is. Dat zorgt ervoor dat voor het eerst in jaren de bewoners van onze straat er zelf ook weer kunnen parkeren.  

Ik ben een groot voorstander van de parkeerzone. Ik begrijp dat ruimte schaars is en betaal met liefde voor het de vierkante meters die mijn blik inneemt. Dat het ruim twee jaar heeft geduurd voordat de parkeerzone er was, snap ik dan weer niet. Dat iedereen een verkeerde vergunning kreeg, vat ik ook niet. Dat er geklungel was over wel of geen parkeerschijf, gaat er bij mij ook niet in. Het is toch geen kwantummechanica!  

Waar ik ook helemaal niks van begrijp is de oplossing die de gemeente in al haar wijsheid nu weer heeft gekozen voor een zelfgecreëerd probleem: doordat maar in een klein deel van de wijk een parkeerzone geldt, parkeert iedereen die geen vergunning heeft aan de rand. 

De mensen die daar wonen, kunnen nu hun auto niet kwijt. Maar daar heeft Wageningen wat op gevonden. In plaats van de parkeerzone uit te breiden, strooien ze nu met extra vergunningen voor onze straat. Zo kunnen de mensen bij wie een wildvreemde zo nodig voor de deur moet staan zelf ook weer bij andere wildvreemden voor de deur gaan staan. Tot ergernis van die wildvreemden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nieuwbouw op Vadaterrein Wageningen wordt minder hoog
    PREMIUM

    Nieuwbouw op Vadater­rein Wageningen wordt minder hoog

    WAGENINGEN - De nieuwbouw op het Vada- of Compotexterrein aan de Costerweg in Wageningen wordt geen 22, maar 15 meter hoog. Het bezwaar van bewoners van woningen aan de Costerweg en De Arc heeft effect gehad, zegt voorzitter Frans van de Weerd van de Vereniging van Eigenaren (VvE) De Arc: ,,Maar we blijven pleiten voor een maximale bouwhoogte van 12 meter. Dat is ons in 2008 bij de bouw van De Arc toegezegd door een wethouder en makelaars.’’

De Vallei