De 'drie apostelen' op het grasveld in de Roghorst.
Volledig scherm
PREMIUM
De 'drie apostelen' op het grasveld in de Roghorst. © DG/Arnold Winkel

Drie apostelen hebben weer een storm overleefd

blogHet is u vast niet ontgaan. Het heeft de afgelopen week weer eens flink gewaaid. Vorige week zondag of maandag hadden we zelfs de eerste officiële storm van het jaar. 

Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Arnold Winkel
Volledig scherm
Arnold Winkel © Rafael Drent
Quote

Het zijn de Wageningse Toren van Pisa’s onder de bomen. Voor mijn gevoel staan ze na elke storm weer een beetje meer uit het lood

Arnold Winkel, De Gelderlander

Gelukkig was die een stuk milder dan de januaristorm van 2018. Toen vielen op verschillende plekken in de Vallei bomen om. Nu bleef de schade beperkt. Maar daar denken de eigenaren van de twee auto's die in de Wageningse Julianastraat onder een omgevallen boom kwamen waarschijnlijk heel anders over. Verder zijn mij geen gevallen bekend van omgewaaide bomen in onze omgeving, maar ik moet bekennen dat ik niet heb gecontroleerd of elke boom in het bos nog overeind staat.

De drie bomen op het grasveld naast de Piekschool in Wageningen staan in elk geval nog wel fier overeind. Ook deze storm hebben ze glansrijk doorstaan. Dat verbaast me bij elke storm opnieuw. De drie uit de kluiten gewassen populieren staan namelijk een aardig eindje uit het lood. Al jaren. Het zijn de Wageningse Toren van Pisa’s onder de bomen. Voor mijn gevoel staan ze na elke storm weer een beetje meer uit het lood.

Ik heb me wel eens laten vertellen dat er vroeger twaalf van die populieren stonden. Toen was er nog een boerderij op die plek. Als ik het goed heb onthouden werden ze de ‘Twaalf Apostelen’ genoemd. In de loop der jaren zijn er negen gesneuveld. Ik denk dat ze zijn gekapt, want ik kan me niet herinneren dat er ooit een apostel is omgewaaid. Ik hoop dat de drie standvastige apostelen nog jaren blijven staan, maar ik kan al bijna niet meer wachten op de volgende storm. Zouden ze het dan weer houden? Ik hoop en denk van wel. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei