Volledig scherm
PREMIUM
E-bikers. © ANP/Remko de Waal

E-bike is impuls voor Wagenings toerisme

blogDe studenten zijn even weg, backpackend over de wereldbol of nog lekker gezellig en gratis mee met pa en ma. En ook Wageningse gezinnen hebben nu massaal hun koffers gepakt. 

Quote

Vroeger piekerde je er niet over om vanuit Lunteren of Otterlo even naar Wageningen te fietsen

Eric Wijnacker, De Gelderlander
Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Dit was jaren hét moment dat het heel stil werd in de Wageningse binnenstad: je kon er straffeloos het spreekwoordelijke kanon afschieten. Ik weet dat er mensen zijn die bewust dan niet op vakantie gaan: de stad was even helemaal alleen voor de achtergebleven Wageningers. 

Maar dat is aan het veranderen. Het kan de laatste jaren ook in de tweede helft van juli gezellig druk zijn in de binnenstad. Okay, minder druk dan wanneer die 12.000 studenten hier zijn, maar toch. Dat komt denk ik door de e-bike. In de komende weken zal ik vaker dan anders mensen de weg wijzen naar Hotel de Wereld, Belmonte Arboretum of de terrasjes. En die mensen hebben dan vaak een e-bike aan de hand. Want die elektrische fiets heeft de actieradius van de honderdduizenden mensen die op de Veluwe vakantie vieren vergroot. Vroeger piekerde je er niet over om vanuit Lunteren of Otterlo even naar Wageningen te fietsen. Maar de fietsaccu's maken  Wageningen opeens bereikbaar. Ik spreek nu zelfs vakantievierders die vanuit Putten of Beekbergen ''even'' naar Wageningen komen e-fietsen.

Het wordt misschien wel tijd om de 85 jaar oude toeristische slogan (Wageningen, de Hollandsche Rivièra langs den glinst'renden Rijn) weer eens van tafel te halen. De zomerse temperaturen zijn er wel naar. En, zoals Wageningse meteorologen vorig jaar nog bevestigden:  het is Wageningen vaak nog net iets warmer dan elders in Nederland. Kassa.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei