Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Een mooi bloeddrukmeetmoment in het verkeer

BLOGNeem waar en oordeel niet. Een aanbeveling die het overigens niet zo goed doet op Twitter. Maar dat terzijde. Ik vind het wel een aardige leidraad voor het leven. Moet gelijk bekennen dat het niet altijd lukt. Meestal in het verkeer. Wanneer je waarneemt en besluit om heel erg te gaan oordelen. 

Volledig scherm
Jaap Rademaker © Raphael Drent

Iedereen heeft ongetwijfeld kleine ergernissen op de weg. Het leuke is dat ze regionaal gebonden zijn en dat je er een mooie lijstjes van kan maken. Met stip op één zou ik de Cuneraweg tussen Veenendaal en Rhenen zetten. Vaste afvinkmomenten om in de moppermodus te schieten: dat het je net niet lukt om op de rotonde die vrachtwagen in te halen. Waarna je weer minuten lang achter een traag optrekkende mastodont hangt. 

Automobilisten die geen richting aangeven op de rotonde. Bestuurders die op de 80-kilometer-weg vol op de rem gaan staan om af te slaan. En niet via de ventweg oversteken zoals het hoort.

Ede, de Rijksweg langs Kernhem, is ook zo'n fijne op de plek waar het van 70 naar 50 per uur gaat. Dat vrachtwagens je gaan inhalen of auto's met vier ringen je heel nadrukkelijk met grommende motor voorbij flitsen, alleen maar omdat je je aan de snelheid wilt houden. Gelukkig doet de politie daar ook vaak flits.

Op drie met stip de rotonde bij de Veenendaalse Rondweg-Oost waar assertief invoegen gevraagd wordt. En je altijd net achter die angsthaas staat die pas de rotonde op durft wanneer er in geen velden of wegen een vierwieler te zien is. 

Altijd een mooi bloeddrukmeetmoment. Misschien moet ik af en toe wat azijn tot me nemen. Erg goed voor de bloedsomloop, heb ik me laten vertellen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei