Volledig scherm
Blauwe parkeerkaart. © DG

Een onverwacht cadeau van de gemeente Wageningen

blogWoensdag was ik jarig. Groot feest natuurlijk in huize Winkel. Het feestvarken zag zijn verjaardag niet ongemerkt voorbijgaan. De tafel in de woonkamer stond vol cadeautjes. 

Quote

Dat hadden jullie echt niet hoeven doen....

Arnold Winkel, De Gelderlander
Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Altijd een prettig gezicht, vind ik. En een fijne blijk van waardering, denk ik er dan meteen maar bij. Ik ben ook altijd blij met de presentjes die ik krijg en neem ze met alle liefde in ontvangst. 'Dat had je niet moeten doen' hoor je dan ook nooit uit mijn mond. Maar bij het uitdelen van cadeautjes hoort natuurlijk ook een tegenprestatie. De verjaardagsgasten moeten worden getrakteerd op taart, een drankje en allerhande lekkere versnaperingen.
Dus ik woensdagochtend naar de Albert Heijn te Wageningen. Met de auto, want ik verwachtte flink wat volk. Gelukkig is er sinds de invoering van de blauwe zone op het Olympiaplein altijd ruimte om te parkeren. Alleen even de blauwe schijf goed instellen en je auto mag anderhalf uur staan. Met mijn hoofd vol van de feestelijkheden liep ik de supermarkt in, kocht mijn spullen en wandelde weer vrolijk naar de auto.
En ja hoor. Ik was vergeten de blauwe schijf op het goede tijdstip te zetten. Hij lag overigens wel keurig voor het raam. Nog niks aan de hand, maar de controleur was net langs geweest. Een briefje onder de ruitenwisser meldde dat ik een bon van 95 euro mocht verwachten. Dat was nog eens een mooi verjaarscadeau van de gemeente Wageningen. Maar: dat hadden jullie echt niet hoeven doen.... Natuurlijk vertelde ik dit later op het werk. Een collega herkende het. Ook hij had dit ooit meegemaakt. U raadt het al, inderdaad op zijn verjaardag.

Volledig scherm
Arnold Winkel © Rafael Drent
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei