Het kantoor van De Gelderlander in Rhenen.
Volledig scherm
Het kantoor van De Gelderlander in Rhenen. © Google Streetview

Een spookkantoor en interviews per telefoon: Het zijn bizarre tijden

blogHet zijn bizarre tijden. Het redactiekantoor in het tot voorkort nog coronavrije Rhenen, waar de edities Vallei en Rivierenland gemaakt worden, is al ruim een week op slot. Dicht. Onze redactie is veranderd in een spookkantoor, net als vele bedrijfspanden in het land. En dat allemaal door dat ellendige virus.

Maar dat betekent niet dat we stilzitten. De editie die u nu voor uw neus heeft, wordt al dagen vanuit huis gemaakt. En dat zal nog wel even zo blijven. Ik hoop dat u het verschil niet merkt. Er wordt achter de schermen namelijk keihard gewerkt om elke dag een site en krant te maken die zo actueel en informatief mogelijk is. 

Quote

We hopen u snel weer te kunnen ontvangen in Rhenen. Dat zou namelijk betekenen dat we al deze ellende achter ons hebben kunnen laten.

Sjors Moolenaar
Volledig scherm
Sjors Moolenaar © Paul Rapp

Aan de achterkant zijn er echter wel wat verschillen. Waar verslaggevers normaal gesproken vereist zijn om op pad te gaan voor een verhaal, sfeer te proeven en betrokkenen in de ogen te kijken, proberen we dat nu zo veel mogelijk telefonisch te doen. 

Vergaderingen doen we via een video-verbinding.  En we houden contact via WhatsApp, of we bellen elkaar gewoon.

Dank gaat uit naar onze fotografen. Zij kunnen hun werk niet, zoals wij meestal, veilig vanachter hun telefoon doen. Zij gaan elke dag wél naar buiten, op pad, om voor ons die mooie, ontroerende, of gewoon relevante plaat te schieten die hoort bij de verhalen die we tikken. Zodat u niet alleen tekst, maar ook beeld in de krant hebt. 

We hopen u snel weer te kunnen ontvangen in Rhenen. Voor een praatje of een goede nieuwstip. Dat zou namelijk betekenen dat we al deze ellende achter ons hebben kunnen laten.

Tot die tijd kunt u ons bereiken via redactie.vallei@gelderlander.nl en redactie.tiel@gelderlander.nl. We horen graag van u. Blijf gezond.

Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt. Klik voor eerdere blogs.

Rivierenland