Volledig scherm
Ziek, Zwak en Misselijk treedt op voor enthousiast publiek in Het Gat in Wageningen © DG/Eric Wijnacker

Gun tieners het uitgaan in Wageningen

BLOGWaar kunnen Wageningse tieners nu proeven van het (uitgaans)leven? De gedachte kwam dit weekeinde bij mij op toen met mij een grote groep mensen die hun tienertijd al een kwart tot een halve eeuw achter zich hebben liggen, uit zijn dak ging bij een nu al legendarisch laatste (?) optreden van Ziek, Zwak en Misselijk.

Afscheidnemend kroegbaas Gerard Swinkels had de gerenommeerde musici weten te verleiden om nog eenmaal op te treden in de muziekkelder van café Het Gat. Daar bleek dat de tienertijd bij de dansende menigte nog stevig in het geheugen gegrift staat: Ich bin wie du, De Vlieger en zelfs De Fles van Jan Boezeroen werden woord voor woord meegezongen. Pure mooie nostalgie uit de tijd dat we nog jong(er) waren..

Nolleke Prop

En dat gun ik de jeugd van nu ook. Het mooie van het Wageningse uitgaansleven vind ik dat je alle leeftijden ziet: alleen tieners ontbreken. In mijn tienertijd was ik kind aan huis bij Nolleke Prop en Dansschool Arntz en soms bij Talk of the Town of stiekem Troost. En mijn kinderen konden nog prima terecht bij Unitas, Het Gat of Café XL. Dat waren dan ook meteen de plekken die ik in hun tienertijd heb gemeden: je wil als tiener je vader niet tegen komen tijdens het uitgaan.

Maar de tieners van nu? Ik hoor dat ze graag naar festivals gaan maar wekelijks uitgaan in hun stad? Ik gun het ze zo, want nu bleek weer dat tienerherinneringen lang en prettig kunnen nagalmen. Ik hoop dat Unitas, dat 1 oktober in Het Gat trekt, dat gat voor onze tieners weet in te vullen. Zodat zij in pakweg 2058 net zo kunnen meegalmen met de hits van 2018 als wij nu met Ich bin wie du.

Quote

Je wil als tiener je vader niet tegenkomen tijdens het uitgaan

Eric Wijnacker, de Gelderlander
Volledig scherm
Eric Wijnacker © Rafael Drent
Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei