Volledig scherm
PREMIUM
De winnaars van de naamgeefwedstrijd voor het complex aan de Marijkeweg. © Herman Stöver

Het Binnenveld had er
al 40 jaar kunnen zijn

blogNog een paar maanden en dan opent de nieuwe sportcomplex aan de Marijkeweg in Wageningen. De korfballers van KV Wageningen gaan hun wedstrijden dan spelen in of op Het Binnenveld. 

Volledig scherm
Arnold Winkel. © Rafael Drent
Quote

Wageningen doet het dus met Het Binnenveld. Een gelukje dat die naam nog vrij was

Arnold Winkel
Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Onlangs kwam deze inzending als de winnende naar voren bij een prijsvraag om het complex een passende naam te geven. Op zich past Het Binnenveld wel bij de omgeving, al begint voor mijn gevoel het Binnenveld pas ten noorden van het Nieuwe Kanaal. Toch leefde bij veel mensen de gedachte dat de nieuwe hal en de velden eromheen naar de in 2016 overleden oud-wethouder Henk Blankestijn zou worden vernoemd. Maar Wageningen is niet zo van het personificeren van sportgebouwen. De sporthallen in Wageningen heten of heetten: Olympiahal, De Bongerd, Rustenburg, De Vlinder en De Aanloop. In Ede zijn ze daar wat makkelijker mee en heeft de vorige burgemeester Cees van der Knaap sinds kort zijn eigen Van der Knaaphal.

Wageningen doet het dus met Het Binnenveld. Een gelukje dat die naam nog vrij was. Onlangs vertelde iemand me dat er voor de opening van De Bongerd - ik meen in 1978 of 1979 - ook een prijsvraag voor de naam was geweest. De opening herinner ik me nog, met wat leden van atletiekclub Tartlétos die een levensgrote sleutel kwamen brengen. De prijsvraag is me ontschoten. Maar er was toen al een inzending met Het Binnenveld als naam voor sporthal De Bongerd. Die won dus niet, anders hadden we 40 jaar geleden al een sporthal Het Binnenveld gehad. Dat was overigens later ook een toepasselijke naam voor De Aanloop geweest. Dan had het complex aan de Marijkeweg mooi naar Henk Blankestijn kunnen worden vernoemd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei