Volledig scherm
© Screenshot

Hopelijk snel terug naar zaklopen en blokjes kaas

Op De Prinsenakker in Bennekom, de school waar de redactie onlangs te gast was, geen juf Ank voor de klas. Maar natúúrlijk keken leerkrachten en ouders allemaal. Ook ik stem zondags af op De luizenmoeder, een feest van herkenning. 

Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Erika van Gils © Raphael Drent
Quote

,,Je moet ze ook inkwasten met citroen’’, bijt een moeder mij toe

Erika van Gils

Na jaren 'pauze-stand', sta ik nu met de jongste op het schoolplein. 'Kun jij mijn kind meenemen?', appte een moeder vorige week. Op mijn antwoord dat ik moest werken, volgde: 'Wanneer kun je wel?' Zeg je geen nee, dan heb je er elke dag twee.

In mijn jeugd trakteerde je op leverworst of blokjes kaas. Tegenwoordig dragen ouders piratenbootjes van meloen en cupcake-hamburgers de klas in. Een week voor het kerstdiner breekt het zweet mij al uit. De traditioneel gevulde eieren zijn getransformeerd tot pinguïns met wortelpoten en een helm van zwarte olijf. Je wilt je kroost ten slotte 'iets leuks' meegeven.

,,Mam, ze vonden jouw bananenkerstmannen niet echt lekker'', zegt mijn zoon. Op zijn dienblad resten kerstman, uitgelopen smarties-oogjes trekken rode striemen op de bananenlijfjes. ,,Je moet ze ook inkwasten met citroen'', bijt een moeder mij toe.

Dan het kinderfeestje. De traditionele speurtocht is passé. Zondag gaat de jongste skiën. Skiën? Ik lieg niet. Voor zijn eigen feestje stroomde mijn telefoon vol. 'Wat is handig? Een T -shirt met lange of korte mouw?', 'Worden ze nat?', 'Denk je aan glutenvrij?'.

De luizenmoeder, waar fantasie de werkelijkheid raakt. Hopelijk krabben al die 'perfecte' ouders na het zien van de serie eens achter hun oren en gaan we snel weer over op zaklopen en blokjes kaas.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei