Volledig scherm
Eric Wijnacker © Rafael Drent

Hup Wagening...uhh, WAVV.

BLOGAls krantenlezer en Wageninger ben ik WAVV, die club met de prachtige klassieke naam Wageningse Arbeiders Voetbal Vereniging, dankbaar. Voor het eerst sinds FC Wageningen failliet ging was ik vorige week zondag zenuwachtig over een uitslag van een Wageningse voetbalclub.

En hoera, ze promoveerden dus naar de eerste klasse. Je gaat heel onrealistisch maar fijn dromen: nog drie keer promoveren en ze spelen in de tweede divisie, waar ik FC Wageningen vijftig jaar geleden nog zag spelen. Toen FC Wageningen 26 jaar geleden failliet ging ben ik radicaal afgekickt; sindsdien zelden nog live bij een voetbalwedstrijd geweest. Uitgezonderd de talloze jeugdwedstrijden van mijn zoon bij ONA'53.

Met de teloorgang van het voetbal op de Berg braken barre tijden aan voor Wageningse voetballiefhebbers en krantenlezers. Want de krantenpagina's in het maandagse sportkatern werden steevast gedomineerd door GVVV, DOVO en in mindere mate Bennekom. Logisch, want de Wageningse clubs speelden op veel lager niveau. Dankzij WAVV gaat dat nu een beetje veranderen.

Sportparkweg

Zelf heb ik, op bescheiden niveau, jaren met plezier gevoetbald bij Wageningen en SKV. En mijn zoon jaren bij ONA. WAVV was dus wat buiten beeld voor mij. Hoewel: toen WAVV een halve eeuw geleden nog aan de Sportparkweg (nu Van Uvenweg) voetbalde, ging ik er met mijn vader wel eens kijken. Ik zie nog hoe velen vanuit de slaapkamerramen langs de Asterstraat gratis mee zaten te kijken.

Ik neem mij heilig voor om komend seizoen weer eens ouderwetse Wageningse voetbalzondagmiddagen mee te maken. Hup Wageni...uh, WAVV. Nu al zin in.

Volledig scherm
Feest bij de spelers van WAVV na het behalen van promotie naar de 1e klasse. Promotie / degradatieduel tussen SC Bemmel en WAVV. © Fons Sluiter
Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei