Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Meer gezonde seks in de krant?

BLOG‘Let's talk about sex, baby’ zongen de Amerikaanse hiphoppers van Salt-n-Pepa in 1990. In de krant deden we dat toen nauwelijks. Dertig jaar later is hierin weinig veranderd. En dat vind ik jammer. Want op een verdwaalde monnik na houdt het ons allemaal bezig. Toch?

Saskia Wassenaar

Saskia is journalist in de Vallei en Rivierenland. Zij woont in Wageningen.
Klik voor eerdere blogs.

Als het in de krant al over seks gaat, is dat bijna altijd negatief. Met een hoofdrol voor devianten. De oom die in Ede zijn nichtje dronken voerde en misbruikte. De Wageningse kinderlokker die jongetjes misbruikte.

Zelf heb ik de afgelopen weken verschillende artikelen geschreven over de Zoelense hulpsinterklaas die zwartepietjes schunnige berichten, filmpjes en foto's van zijn geslachtsdeel stuurde. Verhalen die vaak worden aangeklikt - kennelijk leest u ze graag.

Een frisse uitzondering
Het interview met het Veenendaalse echtpaar dat een christelijke online seksshop runt, was een frisse uitzondering. Open en eerlijk vertelden ze over een lastige fase in hun huwelijk, waarin ook de seks niet goed was.

Hoe ze niet uit elkaar gingen, maar vol inzetten op het verbeteren van hun relatie, seks incluis. En hoe hieruit een online adviescolumn groeide. Dat zo'n column niks betaalt en de seksshop eraan is gehangen, omdat dat wél geld oplevert.

In de afgelopen dertig jaar moet ik duizenden artikelen hebben getikt. Maar ik kan me niet herinneren dat ik eerder zo’n open en eerlijk verhaal over seks binnen het huwelijk optekende. Misschien zouden we seks vaker zo in de krant moeten bespreken. 

Volgens u kennelijk wel. Het verhaal is vaker aangeklikt dan die over het misbruik in Ede, de Wageningse kinderlokker of Zoelense sinterklaas. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei