Volledig scherm
PREMIUM
Peter de Pater. © Herman Stöver

Met humor lossen we alle problemen op

blogDe Parklaan in Ede gaat er na bijna vijftien jaar eindelijk komen. Hoera! Er is lang gesproken tussen bezwaarmakers en de gemeente om de aanvankelijk onoplosbare verschillen in inzicht op te lossen. 

Quote

Ik ben benieuwd met welke grappen wethouder Hans Boerkamp de provincie­be­stuur­ders over de streep heeft getrokken

Arnold Winkel, De Gelderlander
Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Een kwestie van geven en nemen. Maar er was meer. Pieter Slim, een van de bezwaarmakers, noemde nog een opmerkelijke bijdrage aan het beëindigen van het slepende geschil: de humor van wethouder Peter de Pater. Wat zijn beste grap tijdens de onderhandelingen was, bleef overigens een goed bewaard geheim.

Deze werkwijze opent perspectieven voor andere wegen die er maar niet willen komen. Deze week werd bekend dat de provincies Utrecht en Gelderland tientallen miljoenen beschikbaar stellen voor de aanpak van de Rijnbrug bij Rhenen. Ook dit dossier heeft jaren doorgemodderd. Ik ben verschrikkelijk benieuwd met welke grappen  wethouder Hans Boerkamp de provinciebestuurders over de streep heeft getrokken. Want zonder humor lukt het niet, weten we inmiddels.

Ik verwacht dat er binnenkort ook overeenkomsten worden getekend over het Rondje Campus in Wageningen en de verbreding van de Rondweg-Oost in Veenendaal. De verantwoordelijke wethouders Peter de Haan en Engbert Stroobosscher zijn druk bezig om een paar goede grappen te verzinnen om hun projecten vlot te trekken. Misschien dat ze zelfs wel een belletje hebben gedaan naar De Pater. Of hij ze misschien kan helpen.

En wie weet heeft de Edese wethouder zelfs de ultieme grap al bedacht waarmee de A30 wordt doorgetrokken door het Binnenveld. Maar ik vrees dat veel mensen de humor van deze grap bij voorbaat al niet in zien.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei