Begin rustgebied vogels in de Wageningse uiterwaarden.
Volledig scherm
Begin rustgebied vogels in de Wageningse uiterwaarden. © DG/Arnold Winkel

Niet wandelen waar het niet mag

blogIk hou van een frisse neus. Zeker in deze tijden van corona, want na weer een hele dag binnen zitten is er toch niets lekkerder dan even een stukje wandelen of fietsen. Voor mij althans. 

Gelukkig heb ik nog niet meegemaakt dat er drommen mensen tegelijk met mij naar dezelfde plek gingen. Van de week vreesde ik even voor een oploop van vogelliefhebbers in de Bennekomse Hooilanden in het Binnenveld. Daar was een vrij zeldzame kleine strandloper neergestreken.

Arnold Winkel

Arnold is journalist in Wageningen en omgeving. Hij woont in Wageningen. In zijn vrije tijd stapt hij graag op de fiets en wil hij ook wel eens een vogeltje spotten.
Klik voor eerdere blogs.

Maar gelukkig, een grote samenscholing bleef uit. We stonden er in alle rust met zijn drieën op gepaste afstand van elkaar naar het vogeltje te kijken. Op de terugweg zag ik nog wel een enkeling die kant op fietsen, maar het bleef bescheiden.

De Wageningse uiterwaarden horen tot mijn favoriete wandelgebieden. Door de modder was het er een tijdje bijna uitgestorven, maar na een week droogte wordt het er toch drukker. Geeft niets. Ik heb er nog geen grote groepen tegelijk zien langskomen.

En ook hier geldt weer dat de mensen afstand houden, al is dat op het bruggetje over de nevengeul wel wat lastig. Je ziet mensen soms twijfelen hoe ze dat nu moeten nemen.

Toch heb ik wat te klagen. Deze keer niet over loslopende honden. Die heb ik daar al een tijdje niet gezien. Wel over wandelaars die bewust of onbewust het verbodsbord negeren dat er sinds een week staat. 

Staatsbosbeheer heeft een deel van het pad langs de geul tot broed- en rustgebied voor vogels verklaard gedurende het broedseizoen (tot 15 juli). Ik roep iedereen op dit te respecteren. Zo niet, dan vraag ik de boswachter om er eens goed en streng te controleren. Een goeie boete doet wonderen.

Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt. Klik voor eerdere blogs.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei