Volledig scherm
Slaapzaal. © Herman Stover

Nooit meer slapeloos in Veenendaal

BLOGNooit meer slapen. Een van de vele boeken die ik nog moet lezen voordat ik definitief ga slapen. Misschien neem ik die Hermans-klassieker mee naar de volgende vergadering van de Veenendaalse gemeenteraad. 

Volledig scherm
Jaap Rademaker © Raphael Drent
Quote

Voor mensen die nog nooit een vergade­ring van de Veenendaal­se gemeente­raad zagen: gefelici­teerd, u weet niet hoe gelukkig u bent

Jaap Rademaker

Die werkt meer volgens het motto 'nooit meer slapeloos'. Je kunt in Veenendaal menig kwaal oplopen, maar insomnia is geen probleem. Dan schrijft de dokter een avondje gemeenteraad kijken voor. Met mate, overigens, anders word je misschien nooit meer wakker.

Voor mensen die nog nooit een vergadering van de Veenendaalse gemeenteraad zagen: gefeliciteerd, u weet niet hoe gelukkig u bent. Dat is een maandelijkse bijeenkomst van 33 mensen die niet klok kunnen kijken en een burgemeester die dapper probeert om het babbelzieke gezelschap in het gareel te houden. Nieuwe burgervader Piet Zoon doet zijn uiterste best om de veelpraters te temmen. Zijn voorganger pakte na een vergadering die ergens na drieën 's nachts eindigde, prompt zijn biezen naar Dordrecht. Maar ook Zoon vecht een kansloze missie. Veenendaalse raadsleden: er zijn er bij die niet voor de bühne praten maar voor zichzelf. Of zouden ze echt de illusie hebben dat mensen hun woordenstroom volgen? Nee toch? Die paar kijkers waren donderdag na twee uur discussie over effectiviteit van re-integratietrajecten allang murw gebeukt afgehaakt. Zou ik ook doen, maar ik word betaald om te luisteren. Meer smartengeld dan salaris, eigenlijk. Uren van je leven die je niet meer terug krijgt. 

Straks mag ik als Veenendaler weer gaan stemmen. Ik ga iemand kiezen die heel kort en bondig is en niet bij elk onwelgevallig woord naar de interruptiemicrofoon loopt. Uit welbegrepen eigenbelang.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei