Volledig scherm
PREMIUM
Herinneringsmokken van 't Palet en FC Wageningen. © DG

't Palet als school, wie kent het nog?

blogHet was voor de familie Winkel een bijzondere zaterdag. Bij het wakker worden had ik er nog geen idee van, maar toen ik rustig op de bank aan de koffie zat kwam de herinnering boven. 

Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Arnold Winkel © Raphaël Drent
Quote

Nu drink ik 's ochtends altijd twee koppen koffie en uit oogpunt van afkoeling schenk ik die in twee verschil­len­de mokken

Precies 25 jaar geleden kwamen we na een verblijf van een paar jaar in het buitenland terug in Nederland. Hoe kwam ik op deze voor ons historische herinnering? Nee, het was niet het ouderwetse kalendertje dat ik elke dag handmatig op de juiste datum zet. Het zat hem in het kopje waar de koffie in ging.

Er stond op dat 't Palet had bestaan van 1990 tot 1994. Vrij kort voor een school, maar lang genoeg dat de kinderen Winkel er nog een tijdje vertoefden. Ik meen me de namen van meester Luc en juf Ria te herinneren. Maar ik kan het ook helemaal mis hebben. Er schiet me ook niet heel veel te binnen als ik aan die school terug denk. 

Ja, een keertje schoolvoetbal. Maar verder? Toch vooral het kopje en het gebouw. Want als ik langs 't Palet rijd, denk ik terug aan de tijd dat het een school was. 

Nu drink ik 's ochtends altijd twee koppen koffie en uit oogpunt van afkoeling schenk ik die in twee verschillende mokken. En laat de tweede mok er nou eentje van FC Wageningen zijn geweest. Ja, dan is de gedachte die toen binnen schoot niet moeilijk te raden. Toen wij bij 't Palet kwamen, bestond de FC al ruim een jaar niet meer. 

Gelukkig is er ook wat dat betreft een herinnering: het stadion. Wanneer gebeurt daar trouwens eens wat mee? Ik heb vervolgens de keukenkast doorzocht en vond nog een herinneringsmok: eentje van Wageningen Universiteit. En zowaar, die bestaat nog. Al 100 jaar...

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei