Volledig scherm
Eric Wijnacker © Rafael Drent

Torckpark is nu het Wageningse Vondelpark

blogZowaar; ik begin te geloven dat het vertrek van de universiteit naar de Wageningen Campus een zegen voor de stad is. Het schoolvoorbeeld? Het Torckpark.

Quote

Het Torckpark is de geslaagde Wageningse variant van het Amsterdam­se Vondelpark

Eric Wijnacker, De Gelderlander

Als jochie keek ik wel eens door het afgesloten hek en het prikkeldraad bij het bruggetje over de stadsgracht naar het bastion waar het bestuur van de toenmalige Landbouwhogeschool in al haar verhevenheid zetelde. Hoe mooi het daar was wist je alleen als je bij de LH werkte of studeerde. Dat stukje binnenstad was verboden terrein voor de gewone Wageninger. Ik heb er dan ook geen enkele herinnering aan.
En zie nu eens; het Torckpark is een van de leukste stukjes Wageningen. Met resten van de stads- en kasteelmuur, eeuwenoude majestueuze bomen, de idyllische stadsgracht, het Wallenpad en mooie gazons die inmiddels veel Wageningers verleiden om er eens te gaan zitten of liggen. En niet alleen op 5 mei en zoals afgelopen zaterdag bij het prachtige oer-Wageningse muziekfeest Woetstok. Het Torckpark is de geslaagde Wageningse variant van het Amsterdamse Vondelpark. 
Maar ook op andere plekken heeft de Campus-trek van de universiteit onvermoede kansen opgeleverd: zie de schoonheid rond Beeldengalerij Het Depot. En hoeveel mensen wonen niet heel prettig op verlaten LH-complexen als Boomgaarden, Plantenveredeling en Nieuw Kortenoord? Bovendien: bij deze een oproepje aan alle niet-studerende Wageningers, ga eens kijken op die opvallend mooie Campus. Want anders dan vroeger in het huidige Torckpark ben je er welkom. En komen al die studenten nog wel naar de stad? Zolang we parels als het Torckpark koesteren komt dat wel goed.

Vallei blogt
Journalisten van de redactie Vallei van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
Het Torckpark in Wageningen; even relaxen tijdens Woetstok © DG/Eric Wijnacker
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei