Volledig scherm
PREMIUM
Klanten in de vernieuwde AH XL in Ede. © DG

Wanneer de super je brood en wijn verstopt

blogKent u dat programma van vroeger waar ze als grap een woonkamer compleet veranderden? Dat gaat zo: de bewoner wordt weggelokt en dan gaat er een horde mannen de kamer in om alle meubels weg te halen en een ander interieur neer te zetten. 

Rivierenland blogt
Journalisten van de redactie Rivierenland van De Gelderlander schrijven over wat hen bezighoudt en opvalt.

Volledig scherm
© Foto Raphael Drent
Quote

Twee supermark­ten hadden het gepres­teerd hun inrichting te veranderen zonder het mij te vragen

De bewoner keert terug en kijkt verbouwereerd om zich heen, terwijl je hem bijna kunt horen schreeuwen: ‘Waarom zit ik ineens bij de buren? Waar is mijn huis? Dit is een nachtmerrie!’ Kostelijk, die verbijstering.

Iets minder grappig is het als het jezelf overkomt. De afgelopen weken hebben twee supermarkten in mijn omgeving het gepresteerd om zonder het mij te vragen ineens hun inrichting te veranderen. 

Dat is voor velen vast een feestje - hoi! ik ontdek nieuwe dingen! - maar niet voor iemand die een grondige hekel heeft aan shoppen. Ik kan niet tegen de muzak, erger me aan winkelwagens die pal voor mijn neus worden geparkeerd omdat de eigenaar ineens een bekende ziet en raak in paniek als ik producten niet kan vinden. Zo, dat is eruit.

Nadat ik in de nieuwe Jumbo verdwaalde, besloot ik de verbouwde AH XL te proberen. Dat had de rest van Ede ook bedacht. En dan krimpt zo’n XL toch snel naar maatje XS.

Een sadistische  marketingspecialist leek het leuk om alle producten ergens anders te plaatsen. De wijn was kwijt, net als mijn eigen brood. Ik kwam een bekende tegen. We grapten: het is wel zoeken hè. De derde keer dat hij me zag vroeg hij wat meewarig of het ging.  Ik weet niet of dat aan mijn rode hoofd lag of aan de paniek in mijn ogen. Nee. Het gaat niet. Laat de spullen staan waar ze altijd stonden. En blijf ook van mijn woonkamer af.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei