Volledig scherm
De Amsterdamse Wageninger Hendrikus mist zijn vrouw en zijn stad. © Herman Stöver

'Ach Wageningen, ik mis Amsterdam'

VALLEIVOLKWAGENINGEN - Hendrikus rijdt met zijn scootmobiel over het Wallenpad langs de stadsgracht in Wageningen. ,,Daar heb ik nog wel wat aardigheid in'', zegt de Amsterdammer die een paar jaar geleden in Wageningen kwam wonen. 

,,Om dichterbij mij mijn dochter te wonen. Mijn vrouw is hier overleden en ik ben blij met mijn dochter en met de eendjes in de stadsgracht die mij altijd heel vriendelijk begroeten. Maar verder? Ach Wageningen, weet u, ik mis Amsterdam. Ik ken hier verder bijna niemand, En bijna niemand kent mij. Dus nee, ik hoef niet met mijn hele naam in de krant, Hendrikus is genoeg.’’ 

,,Ik heb genoeg aan mijn familie en aan de eendjes. Dat zijn mijn geluksmomentjes. Maar ja, ik mis Amsterdam wel. En mijn vrouw.’’

Valleivolk
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk. Aflevering 674.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei