Volledig scherm
Jaap en Trijnie Voorthuysen op Kwintelooijen. © Herman Stöver

E-bike is een uitkomst

VALLEIVOLKJaap en Trijnie Voorthuijsen zitten lekker een bruin boterhammetje te eten op een bankje in het Rhenense recreatiegebied Kwintelooijen. 

,,Je hoeft niet altijd op een terrasje te gaan zitten. Dit is ook lekker. Bovendien:  hier héb je geen terras terwijl het zo verschrikkelijk mooi is.’’ De Amerongse Berg is voor hen geen obstakel meer: ,,Laten we eerlijk zijn, zo'n e-bike is gewoon een uitkomst. Die fiets draagt bij aan ons geluk. En dan zeggen ze wel eens dat het alleen voor senioren zou zijn. Nou, wij zien dat wel anders. Scholieren moeten soms kilometers rijden om naar hun middelbare school te gaan. En we zien ze steeds vaker voorbij zoeven op zo'n e-bike. De e-bike is voor alle leeftijden.’’

Valleivolk
De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk. Aflevering 657.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Tanja uit Rhenen: 'En dan hoor je, mama, ik blijf'
    VALLEIVOLK

    Tanja uit Rhenen: 'En dan hoor je, mama, ik blijf'

    De Rhenense Tanja Freeke loopt met haar twee zoontjes te winkelen in de Rhenense binnenstad. Ze raakt de laatste tijd meer dan eens ontroerd door haar zoontjes: ,,Dan komt mijn zoon Daniël van 3 jaar als ik hem even roep naar mij toe rennen en dan zegt hij heel lief: mama, ik blijf bij je hoor. Geweldig, hoe lang zal hij dat nog blijven zeggen haha.'' Maar Tanja Freeke geniet net zoveel van haar 3 maanden jonge zoontje Jonathan: ,,Hij kijkt met zijn grote ogen zo heerlijk onbevangen de wereld in. Zo positief en nieuwsgierig, ja daar word ik echt door ontroerd. Ik weet heel goed dat ik van deze tijd echt moet genieten, ik beschouw het als een groot feest om te zien hoe het met de jongetjes gaat.’’

De Vallei