Volledig scherm
Frieda Tummers op Bellestein in Ede © Herman Stöver

Elke vrijdag oppassen op kleinkind in Ede

VALLEIVOLKEDE - Frieda Tummers komt eigenlijk uit Lunteren, maar ze woont al een tijd in Ede. ,,En elke vrijdag mogen we hier oppassen op ons enige kleinkind. Ian is net 1 jaar geworden, heerlijk om voor dat jongetje te mogen zorgen.’’ 

Quote

Ik vind het fijn oma te zijn

Frieda Tummers

Ze heeft het goed naar haar zin in Ede: ,,Weet u, ik vind de schaal van Ede zo prettig. Het is niet al te groot en je hebt toch alle voorzieningen binnen handbereik. Ik mis maar weinig hier. En de natuur rond Ede is prachtig natuurlijk, het zit allemaal mee. Maar het belangrijkst van alles is natuurlijk dat je je familie om je heen hebt, mijn zoon heeft het Twentyfour Dance Center hier in Ede. Mooi hoor. Maar het meest gelukkig word ik toch wel van die kleine Ian, ik vind het fijn oma te zijn.’’

Valleivolk 783

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiedenisboeken in
  PREMIUM

  De mopperende boer is van alle tijden, maar deze opstand gaat de geschiede­nis­boe­ken in

  EDE/ SINT HUBERT - Nog nooit vertoond is het, wat er deze week gebeurde. Met eerder als opwarmer boerenprotesten in verschillende provincies en twee weken geleden ook al een flinke demonstratie, trokken woensdag ongekend veel tractoren naar Den Haag uit protest tegen kabinetsplannen voor de terugdringing van de veestapel. ,,Als je het in de geschiedenis bekijkt, is hier zeker wat gebeurd.”
 2. Weggestuurde vrijwilligsters Toon Hermanshuis in Ede mogen niet terugkomen

  Weggestuur­de vrijwillig­sters Toon Hermans­huis in Ede mogen niet terugkomen

  ZUTPHEN / EDE - Twee ex-vrijwilligsters Atie van de Meent uit Ede en Nelleke Middendorp uit Lunteren mogen niet terugkeren op hun plek in het Toon Hermanshuis in Ede. De twee stapten naar de rechter om hun vrijwilligerswerk in het Gelderse Valleiziekenhuis waartoe het huis behoort terug te eisen. Maar de rechter oordeelde deze vrijdag dat de stichting het recht had de overeenkomst met de twee vrouwen te beëindigen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei