Volledig scherm
Bart Luchsinger. © Herman Stöver

Genieten van de regen

ValleivolkOndanks donkere wolken boven de Edese winkelstraat loopt Bart Luchsinger (67) er vrolijk bij. Wat hem betreft geniet iedereen van het Nederlandse klimaat. 

,,Op een dag als vandaag klagen veel mensen. Het regent te veel, zeggen ze. Een maand geleden sprak ik een Afrikaanse vriend, die begreep er helemaal niets van. 'Besef jij wel dat het goud uit de hemel komt?' zei hij. Als het niet hier, maar boven Afrika zoveel had geregend de afgelopen eeuwen, waren wij nu een derdewereldland geweest. Over dat soort perspectieven denk ik graag na."

,,Ik heb veel mogen reizen, maar toch is Ede mijn town geworden, om het zo te zeggen. De natuur, het kleinschalige, de mentaliteit van de mensen met wie ik omga. Het zijn mensen die ook houden van een beetje nadenken.‘’

Valleivolk (871)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei