Volledig scherm
Evert van der Veen. © Herman Stöver

Hopen dat ik mijn huis verkoop

ValleivolkEvert van der Veen zit onderuitgezakt in een stoeltje voor een winkel in de Lunterse Dorpsstraat. Hij kijkt naar het voorbij schuifelende publiek van de zomermarkt. 

,,Ik heb daar ook 33 jaar gestaan’’, zegt de geboren Nijkerker. ,,Maar nu doe ik helemaal niks meer.’’ Van der Veen was al die tijd slager en de winkel waar hij voor zit, is de nu lege slagerij waar hij boven woont. ,,Al die jaren was ik gelukkig als slager, maar ik voel me ook heel gelukkig nu ik het al twee jaar niet meer ben.’’ 

Alleen maar kijkers, geen kopers

Maar het kan nog wel wat beter, verzekert Van der Veen. ,,Als ik mijn huis en de winkel zou verkopen, zou ik helemaal gelukkig zijn. Tot nu toe zijn er alleen maar veel kijkers geweest, maar niemand die heeft toegehapt. Hopelijk gebeurt dat nu snel.’’

Valleivolk (810)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei