Volledig scherm
Jaap Fris. © Herman Stöver

‘Ik ben veel buiten’

ValleivolkJaap Fris werkt al 26 jaar bij de buitendienst van de gemeente Rhenen: ,,Mooi werk, want je bent eigenlijk de hele dag buiten.”

,,Het is ook dankbaar werk, mensen bellen op als er takken uit bomen zijn gevallen en die ruimen wij dan op. En we houden de plantjes bij en wieden het onkruid in de perkjes.’’

Wanneer hij naar huis gaat in buurdorp Elst blijft hij voornamelijk ook buiten. ,,Ik heb gelukkig een heel grote tuin. Ik teel daar onze eigen blauwe bessen maar heb ook een siertuin voor mooie bloemen. En een moestuin voor de groente is er ook en er scharrelen kipjes rond voor de verse eitjes. Dus ja, ik ben thuis bijna net zoveel buiten als op mijn werk. Met een wereldreis doet niemand mij een plezier. Elst is mooi genoeg voor mij.’’

Valleivolk (850)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei