Dajen Fluttert.
Volledig scherm
Dajen Fluttert. © Herman Stöver

Inkopen doen in eigen dorp

ValleivolkZe komt net van de opticien in het centrum van Wageningen vandaan. ,,Ik heb nog tien minuten tot de parkeermeter afloopt’’, zegt Dajen Fluttert (57) uit Renkum.

Ze komt vaker in Wageningen. ,,Eigenlijk zou ik in mijn eigen dorp inkopen moeten doen. Daar gaan helaas steeds meer winkels weg. Omdat er niets meer is, ga ik ook niet meer naar het centrum. Daardoor versterk ik het eigenlijk alleen maar. Dat weet ik.’’

Fluttert rijdt tegenwoordig een paar kilometer verder naar Wageningen. ,,Nu ben ik hier voor mijn lenzen, maar ik kom er ook graag om te winkelen. Je hebt hier de grote winkelketens zitten, maar ook de kleine boetiekjes. Ik wil graag dat het winkelbestand in mijn eigen dorp in stand blijft. Maar als ik een cadeautje nodig heb, dan slaag ik toch beter in Wageningen.’’

Valleivolk (827)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei