Volledig scherm
Renaldo Torque. © Herman Stöver

Kernhem is Lunteren-zuid

VALLEIVOLKRenaldo Torcque woont al geruime tijd in de Edese woonwijk Kernhem, vertelt hij wanneer hij boodschappen doet bij winkelcentrum Bellestein in Ede. 

,,Ik kom eigenlijk uit Lunteren en u kent die gevoelens wel van Lunteren los van Ede. Dat is wel grappig maar ik heb daar geen last van hoor, het voelt voor mij overal goed. Er wonen wel meer oud-Lunteranen en zo ver is het niet van mijn oude dorp Lunteren vandaan.’’ 

Torcque is dus gelukkig in Ede: ,,Weet u, als het goed gaat met de familie dan is dat goed voor mij. En dan maakt het eigenlijk niet uit of ik in Ede of Lunteren woon. En ja, voor mij is Kernhem dus eigenlijk gewoon Lunteren-zuid, een mooie combinatie van beide plaatsen vind ik dat. Daar vind ik mijn geluk.’’

Valleivolk (786)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Weggestuurde vrijwilligsters Toon Hermanshuis in Ede mogen niet terugkomen

    Weggestuur­de vrijwillig­sters Toon Hermans­huis in Ede mogen niet terugkomen

    ZUTPHEN / EDE - Twee ex-vrijwilligsters Atie van de Meent uit Ede en Nelleke Middendorp uit Lunteren mogen niet terugkeren op hun plek in het Toon Hermanshuis in Ede. De twee stapten naar de rechter om hun vrijwilligerswerk in het Gelderse Valleiziekenhuis waartoe het huis behoort terug te eisen. Maar de rechter oordeelde deze vrijdag dat de stichting het recht had de overeenkomst met de twee vrouwen te beëindigen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei