Henrike van Doorn
Volledig scherm
Henrike van Doorn © Herman Stöver

‘Mooi als dementerenden mij een dag later weer herkennen’

ValleivolkOntspannen loopt Henrike van Doorn door de Rhenense winkelstraat. Nog even heeft ze vakantie, daarna gaat ze – iets verderop – weer met veel plezier aan de slag bij zorgcentrum De Tollenkamp.

,,Ik haal veel energie uit het contact met de mensen waarmee ik werk’’, begint Van Doorn, die dankzij haar opleiding drie jaar geleden begon in Rhenen. ,,Sommige mensen komen een paar dagen per week voor de dagopvang, anderen zijn er elke dag. Het blijft altijd hectisch, wij zorgen ervoor dat de sfeer op de afdeling goed blijft. Zelf werk ik met dementerenden. Wat ik daar het mooiste aan vind? Wanneer mensen mij de volgende dag weer herkennen. Dat ze zeggen: ‘Henrike, vannacht heb ik over je nagedacht’. Voor mij zijn dat de waardevolle momenten.’’

Valleivolk (824)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei