Volledig scherm
Steven Hagens © Herman Stöver

Niets lekkerder dan Duits brood

ValleivolkIn de zon staat Steven Hagens op zijn bus te wachten. Zo dadelijk is hij eindelijk thuis, na een lange reis vanuit Washington State. 

,,Daar was ik een week op congres en heb ik veel geluisterd naar wetenschappers’’, vertelt Hagens. ,,Het ging vooral over virussen. Welk virus mij het meest is bijgebleven? Een virus wat ervoor kan zorgen dat minder bloemkolen ziek worden.’’  

Lekker Duits brood

Toch is Hagens ook blij om na een week in de VS weer de voordeur van zijn huis in Bennekom te openen. ,,Waar ik het gelukkigst van wordt? Een lekker Duits brood. Goed eten vind ik heel belangrijk. Ik ben in Duitsland opgegroeid en vond de boterhammen daar altijd lekkerder smaken. In Nederland is een sneetje brood over het algemeen wat slapper. Dan verlang ik weleens naar die tijd in Duitsland.’’

Valleivolk (812)

De Gelderlander portretteert dagelijks de inwoners van de Vallei. Hoe is het leven, waar dromen ze over, waar genieten ze van, waar kijken ze naar uit, wat heeft ze veranderd? Dit is Valleivolk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei